Beentje van Petrus.
'Leg uw vinger maar op het beentje achter uw oor, dat is het rotsbeentje.' Ik ben bij de audicien om mijn gehoor te laten testen. Mijn huisgenoten klagen dat ik te vaak 'wat zeg je' zeg. De audicien vervolgt: 'Dat beentje wordt ook wel os petrosum genoemd, het beentje van Petrus. Dat zegt u vast wel wat als predikant!' Voorzichtig leg ik mijn vinger op het petrusbotje en onderga allerlei testen. 'Bijzonder hè,' gaat de audicien verder, 'dat ze dit botje een Bijbelse naam hebben gegeven. Dat vind ik zo mooi.' De man is duidelijk van kerkelijke afkomst en weet als iedere rechtgeaarde protestant dat Petrus 'rots' betekent. Na het onderzoek concludeert de audicien dat ik goed hoor, maar niet alles versta. Dat laatste hangt samen met een iets minder goed gehoor van de hogere tonen Ook dat klinkt bijbels: horen, maar niet verstaan. Toch maar een gehoorapparaat?

Vakantie
Aan alles merk je dat de vakantietijd voor de deur staat. Zelf hebben wij het voorrecht in de periode vanaf 15 juli tot en met 5 augustus even uit de running te zijn. In die periode zal Tineke Bosma in principe waarnemen. Maar of dat gaat lukken is de vraag.....

Tenslotte
... want zoals u misschien al gelezen hebt, heeft Tineke (Feye van Heemstrasigel 32, 9101AJ Dokkum) onlangs haar pols gebroken en is wel even uitgeschakeld. We wensen haar veel sterkte en een spoedige beterschap. Voorlopig neem ik voor haar waar in Zuid.
U allen nu alvast een mooie, ontspannen en zonnige zomer toegewenst. Moge de Heer u met zijn zon en warmte beschijnen!

ds. Peter Smilde

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.