Ik hoor jonge, opgewonden stemmen in de hal van de kerk. 'Bent u de dominee?' Vier jongelui staan voor de deur van mijn werkruimte. 'Jazeker, wie zijn jullie?' 'Als wij met u op de foto mogen krijgen wij bonuspunten.' Ze grijnzen naar me en vertellen dat ze leerlingen zijn van de Royal Mission School in Drachten. Dit is een school waar jonge christenen een eenjarige opleiding krijgen op het gebied van discipelschap en jeugdwerk. Ik ken een van de directeuren. Natuurlijk wil ik met jullie op de foto.' Ik vertel iets over onze prachtige kerk, dat een kerk is van opa's en oma's en dat het onze droom dat het ook weer een kerk van kinderen en kleinkinderen zal worden. 'Oh, wat prachtig,' roepen ze uit als we de kerkruimte binnenkomen. Die ramen, die hoogte. We steken de paaskaars aan, stellen ons op en één van hen maakt een selfy waar iedereen op te zien is. 'Mogen we voor u en voor de kerk bidden?' vraagt één. Even later staan ze om me heen en dragen onze kerk en haar voorganger op aan de Heer. Indrukwekkend. 'Komen jullie nog eens langs, misschien wil je iets onderzoeken of bijdragen!.' Mijn dag kan niet meer stuk.

ds. Peter Smilde