De volgende onderwerpen worden behandeld:

1. Welkom in de kerkdienst! Tijd en binnenkomst
2. Parkeren
3. Nevendienst en oppas
4. Heilig Avondmaal
5. Doop, huwelijk, overlijden
6. Koffie en thee na de dienst
7. Muziek, liederen en beamer
8. School-kerk-gezinsdiensten
9. Gedachtenisdienst laatste zondag kerkelijk jaar
10. Preekvoorziening

1. Welkom in de kerkdienst! Tijd en binnenkomst

Bijna elke zondagmorgen is er in de Zuiderkerk een kerkdienst, die om 9.30 uur begint.
Soms worden er samen met andere kerken diensten gehouden in een ander kerkgebouw. Kijk daarom dus op de home-page om te zien waar ze gehouden worden.
U kunt de Zuiderkerk via de ingang aan de Burgemeester Wuiteweg (nummer 75) bereiken, maar ook via de Drift (nummer 46). Daar is ook parkeergelegenheid.
U wordt door gastvrouwen en -heren opgevangen. Daar kunt u met uw vragen terecht. Bij de ingang ontvangt u een weekbrief met informatie.

2. Parkeren

Met uw auto kunt u het beste via de Drift, nummer 46, de kerk bereiken. Daar is een ruime parkeerplaats. Is er geen plaats meer, neem dan de parkeerplaats op het Kiryat Onoplein.
Voor fietsen zijn er fietsenstallingen aan de zijkant van de kerk. Het verdient aanbeveling om de beveiligde fietsenstalling te nemen. Deze kunt u bereiken via de Drift 46, rechts van de bijgebouwen van de kerk.

3. Oppas, nevendienst en kinderhoek

Er is op dit moment geen vaste oppas voor de allerjongsten in de kerk. Als u daar toch gebruik van wilt maken, vraag dan aan de gastvrouwen en -heren bij de ingang. Dan wordt er met alle liefde iets geregeld.

Niet elke zondag is er nevendienst in de Zuiderkerk. Wel is er achterin de kerk een kinderhoek met kleurplaten en stiften. Daar kunnen uw kinderen tijdens de dienst, of tijdens de preek gaan tekenen. Ga er gerust bij ze zitten. Zuid houdt van kinderen

4. Heilig Avondmaal

Vijf keer per jaar is de tafel gedekt en viert Zuid het Heilig Avondmaal: In september, november, februari, juni en op Witte Donderdag.
Wilt u graag deelnemen aan het lopende avondmaal gaat u dan in het middenvak van de kerk zitten. Dan kunt u op het aangegeven moment naar voren lopen om brood en wijn te ontvangen.
Wilt u brood en wijn liever zittend aangereikt krijgen, ga dan in een van de zijvakken zitten.

5. Doop, huwelijk, overlijden

Wilt u uw kind laten dopen (of zegenen), wilt u uw huwelijk laten inzegenen, is er sprake van overlijden, neem dan contact op met de predikant of kerkelijk werker van de Zuiderkerk. Zij willen u graag verder helpen en ondersteunen.

6. Koffie en thee na de dienst

Na elke ochtenddienst wordt iedereen uitgenodigd om te blijven koffie/thee drinken. Dan kunnen we elkaar ontmoeten en elkaar beter leren kennen. Kijk goed om u heen. Misschien zijn er gasten die u welkom kunt heten. Samen vormen we een familie.

7. Muziek, liederen en beamer

In de Zuiderkerk wordt gezongen uit het (nieuwe) Liedboek, Zingen en bidden in hhuis en kerk (2014). Ook wordt er gebruik gemaakt van Hemelhoog (2015). De liederen worden geprojecteerd op een scherm voorin de kerk door een team die de beamer bedienen. De liederen worden begeleid door twee toegewijde organisten.

8. School-kerk-gezinsdiensten

Eens per jaar is er in samenwerking met de Protestants Christelijke Basisschool de Spreng een School-kerk-gezinsdienst. Dan ontmoeten gemeente, schoolkinderen, ouders en leraren elkaar in een feestelijke kerkdienst.

9. Gedachtenisdienst laatste zondag kerkelijk jaar

Eind november, de laatste zondag van het kerkelijk jaar, gedenken wij gewoonlijk hen die ons ontvallen. De namen worden genoemd, waarna een gedachteniskaars wordt ontstoken. Indrukwekkend. We mogen weten dat de namen van Gods kinderen in zijn hand gegraveerd zijn.

10. Preekvoorziening

De Protestantse Gemeente Drachten telt vijf wijkpredikanten, die voorgaan in de verschillende wijkkerken. De wijkpredikant gaat wat vaker voor in de eigen wijkkerk, maar tegelijk rouleren de predikanten met een zekere regelmaat over de andere wijkkerken. Soms is het nodig een predikant van buiten aan te trekken om alle preekbeurten te kunnen invullen. Daarvoor zorgt onze preekvoorziening, welke u kunt bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Meer informatie:

Voor het downloaden van een liturgie klik hier